Reset Architecture

Team

Theo Mathijssen heeft in 2009 reset architecture opgericht. Reset vanwege een inhoudelijk fascinatie voor context gevoelige architectuur en herstructurerings- en herbestemmingsopgave. Hiervoor werkte hij bij verschillende architectenbureaus in Esch, Amsterdam en Breda aan woongebouwen, publieke gebouwen en stedenbouwkundige projecten. In 2008 werkte Theo freelance vanuit Antwerpen aan het centrum van Oss.

Theo geeft les aan de ArtEZ masteropleiding architectuur en de Technische Universiteit Eindoven waar hij ook studeerde. Hij is betrokken bij verschillende culturele en publieke organisaties om na te denken en ideeën uit te wisselen over ons vak. Theo is lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Roosendaal.

Bas Lavrijssen studeerde aan de academie voor bouwkunst in Tilburg. Hij heeft onder andere gewerkt bij VMX architects, HilberinkBosch Architecten en Marx&Steketee Architecten. Tijdens deze periode heeft hij als architect gewerkt aan diverse grootschalige woningbouw opgaves, gemeentehuizen en Musea. Met de start van een eigen bureau in 2010 ontstond de mogelijkheid om de familietraditie van meerdere generaties bouwers voort te zetten. De familiaire fascinatie voor het bouwkundig detail in relatie tot het architectonisch ontwerp wordt in zijn ontwerpen met veel toewijding voortgezet.

In juni 2014 is Bas toegetreden tot Reset architecture als partner in het bureau.

Willemijn Meeusen is in 2016 afgestudeerd als Architectonisch Ontwerper aan de Academie van Beeldende Kunst in Maastricht. Tijdens haar studie won ze de IN-Vorm award voor werk dat zij presenteerde tijdens de Dutch Design Week. Voordat ze bij Reset Architecture is gekomen heeft ze werkervaring opgedaan bij architectenbureaus in Tilburg en Winchester, Engeland. Op dit moment volgt Willemijn een pre-master Architectuur en Techniek aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam.

David Steijger studeert Bouwtechniek en Architectuur aan de Avans Hogeschool. Een stage bij Reset architecture helpt David omweg naar zijn master opleiding architectuur in Delft.

 

(oud) teamleden:

Tess Landsman

Ylse Hetterscheid

Ji Yoon Ahn

Lenka Hrubá

Erik Pennings

Pieter Bardoel 

Willem Lucassen 

Stephan Kentie 

Marjan Sarab

Geert Das

Maarten Mutters

Piotr Szczesniak