Reset Architecture

Herenhuis T19

Het plan voor de verbouwing van deze monumentale woning, komt voort uit de wens van de opdrachtgever om het souterrain in te richten als leefkeuken met een directe relatie naar de tuin. In de voormalige situatie was het souterrain in gebruik als kantoor en berging. Het daglicht kwam gedempt binnen mede door de lage plafondhoogte van deze ruimte en de gesloten achtergevel. Door het souterrain met een vide en trap te verbinden met de Belle-etage, ontstaat er een vernieuwde relatie tussen de verschillende woonniveaus. Het daglicht stroomt via de dubbel hoge pui beide ruimtes binnen. Het souterrain is nu een aangename leefplek geworden van waaruit je direct de tuin in kunt wandelen.

Het gebruik van stalen kozijnen in het interieur en exterieur versterkt het monumentale karakter van deze woning. De detaillering en kleurstelling is eigentijds en terughoudend, en versterkt de al aanwezige klassieke detailleringen van deuren, lijsten en plafonds.

foto's Stijn Poelstra


Ontwerp:
januari 2015, gerealiseerd
Opdrachtgever:
prive
Team:
Bas Lavrijssen, Nanette Vermazen
Constructeur:
Frans Spermon
Aannemer:
van de Bouwhuijsen, Peijnenburg staalconstructies