Gemeentehuis Geldrop-Mierlo

Het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo wordt duurzaam gerenoveerd en uitgebreid met een multifunctioneel vergadercentrum. De kantoorvleugels krijgen een interieur update die door burobas interieurarchitecten is ontworpen. Aanleiding voor de verbouwing is een toename van de ruimtebehoefte door de decentralisatie van overheidstaken en de afwezigheid van een raadzaal en goede vergaderfaciliteiten voor ambtelijk gebruik. Na de verbouwing biedt het gemeentehuis ruimte aan 160 hernieuwde werkplekken in de kantoorvleugels. Het nieuwe vergadercentrum is 750m2 groot en telt nog eens circa 50 flexwerk- en vergaderplekken met de mogelijkheid raadsvergaderingen te organiseren met 120 bezoekers. Na de renovatie en uitbreiding is het gebouw gasloos all electric met energielabel klasse A+++

Ontwerp
2017, verbouwing en uitbreiding
Client
Gemeente Geldrop-Mierlo
Team
Mathijssen, Kentie, Meeusen, Obrusnikova, Rajewska
Adviseurs
Wouters, Dynatherm, W-E, BuroBas, Lichtmeesters, van Alphen
Aannemer
Moeskops bouwbedrijf, bouw 2018/19